Rajčatová polévka s oregánem
podle Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.
Suroviny:
- 750 ml rajčatového pyré
- 400 g konzervovaných bílých fazolí
- 300 ml kuřecího vývaru
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce oregána nejlépe čerstvého
- parmazán
Postup:
V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibulku. Přidáme balzamikový ocet, cukr a vaříme asi jednu minutu. Poté vlijeme rajčatové pyré, vývar a vaříme dalších deset minut. Přidáme čerstvé oregáno, na konec fazole a ještě jednou necháme přejít varem. Podáváme v miskách a každou porci ozdobíme hoblinkou parmazánu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka