Rajčatová polévka s oregánem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.

Suroviny:

  • 750 ml rajčatového pyré
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce oregána nejlépe čerstvého
  • parmazán

Postup:

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibulku. Přidáme balzamikový ocet, cukr a vaříme asi jednu minutu. Poté vlijeme rajčatové pyré, vývar a vaříme dalších deset minut. Přidáme čerstvé oregáno, na konec fazole a ještě jednou necháme přejít varem. Podáváme v miskách a každou porci ozdobíme hoblinkou parmazánu.

autor: šéfkuchař