Pochoutková sekaná s hlívou ústřičnou
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny na 4 porce:
- 400g mletého masa (1/2 hovězí, 1/2 vepřové)
- 200 g strouhaného ementálu
- 200g hlívy ústřičné
- 150g šunkového salámu
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 1 kostka masoxu
- sůl, pepř
Postup:
Hlívu nakrájíme na malé kousky a chvíli ji podusíme v malém množství vody. Máslo utřeme do pěny, salám nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme se všemi ostatními surovinami.
Vypracujeme šišku sekané, zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Druhý den sejmeme alobal a sekanou dáme do vymazaného pekáčku, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.
Během pečení podléváme horkou vodou, a když cibule zezlátne, přidáme rozpuštěný masox a pečeme za občasného přelévání šťávou.
Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.