Bezinkový likér z plodů
podle Petra Spálenky z hotelu Angelo.
Suroviny:
- 2,5 kg čistých bezinek
- 1 citron
- 1,5 kávové lžičky skořice
- 1,5 kávové lžičky mleté kávy
- 6 hřebíčků
- 1,5 kg cukru
- 2 dcl rumu
Postup:
Čisté bezinky bez stopek dáme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, aby byly ponořené a vaříme asi 20 minut. Citrón oloupeme a zbavíme pecek. Do vroucích bezinek přidáme postupně kávu, skořici, hřebíček, citron a pořád zvolna vaříme několik minut. Poté necháme vychladnout.
Po vychladnutí bezinky propasírujeme přes cedník, vyložený ubrouskem nebo jemných plátnem. Přecezenou šťávu dáme na několik minut povařit s cukrem. Znovu necháme vychladnout a na závěr přidáme rum a slijeme do lahví.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.