Voňavá rýže
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 250 ml rýže
- 250 ml kokosového mléka
- 1 bobový list
- sůl
Postup:
Rýži propereme v několika vodách, pak ji dáme do rendlíku, zalijeme kokosovým mlékem a dolijeme takovým množstvím vody, aby její povrch dosahoval 1 cm nad rýži. Přidáme bobkový list, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka.
Celková doba přípravy 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.