Pomazánka z hovězího masa

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jiřiny z Luk u Žlutic.

Suroviny:

300 g vařeného hovězího masa
1 cibule
1 kyselá okurka
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce hotové studené česnekové omáčky
sůl
pepř
3 lžíce majonézy

Postup:

Maso, cibuli a okurku nadrobno nakrájíme, smícháme s ostatními přísadami a nakonec přidáme majonézu rozmíchanou s hořčicí a česnekovou omáčkou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.