Letní karbanátky
podle paní Libuše z Kovčína.
Suroviny:
500 g mletého masa
koření do mletého masa
2 vejce
cibule
trochu strouhanky
sůl
4 rajčata
oleje na vymazání pekáče
Postup:
Připravíme klasickou karbanátkovou směs a vypracujeme navlhčenýma rukama karbanátky.
Dáme je na vymaštěný pekáč a zasypeme rajčaty, nakrájenými na kostičky a cibulí nakrájenou na kolečka. Podlijeme trochu vodou a pečeme asi 30- 40 minut.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.