Sekaná trochu jinak
podle pana Františka z Plzně.
Suroviny:
250 g hovězího masa
250 g vepřového masa
50 g slaniny
2 lžíce smetany
1 cibule
sůl
pepř
Postup:
Maso umeleme, osolíme, opepříme, přimícháme smetanu, slaninu a cibuli nakrájenou na kostičky. Ze směsi utvoříme šišku, kterou zabalíme do ubrousku nebo do utěrky a ovážeme motouzem, aby se nerozpadla.
Připravíme vodu jako na polévku. Okořeníme, osolíme ji a uvedeme do varu. Jakmile se voda vaří, sekanou do ní ponoříme. Ubereme plamen, necháme probublávat a vaříme 2 hodiny.
Sekanou vyjmeme a necháme ji vystydnout. Po vystydnutí ji rozbalíme a nakrájíme na plátky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka