Mořské plody se zeleninou a rýží

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany ze Smilova

Suroviny:


1/2kg mražených mořských plodů
1 cibule
1 malý sterilovaný hrášek
3 stroužky česneku
2 červené papriky
1 chilli paprička
3 lžíce oleje (i olivový)
2 sáčky dlouhozrnné rýže
1 sklenka bílého vína
1 lžička mleté papriky
cherry rajčátka
sůl, pepř


Postup:


Mořské plody rozmrazíme, propláchneme a osušíme. Na pánev dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a chilli papričku. K zelenině na pánvi přidáme rýži, zalijeme vínem a trochou vody, dusíme doměkka. Poté přidáme mletou papriku. Do velkého kastrolu nebo pánve nasypeme tuto směs s rýží, přidáme mořské plody,rozpůlená rajčátka, hrášek , trochu vody a vše společně podusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.