Vejmrda
podle Iva Růžičky, šéfkuchaře z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny pro 2 osoby:
4 velké polévkové lžíce strouhaného křenu
1/2 šálku vývaru z masa (z masoxu)
1 kostka cukru ( 1 lžíce)
1 lžíce octa
1 mrkev
1 jablko
Postup:
Mrkev a jablko nastrouháme najemno, přidáme křen, vývar, ocet , cukr a vše dobře promícháme. Necháme asi 1/2hodiny odležet.
Přílohy: k ovaru
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka