Pohankový salát s králičím masem
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
150g králičího masa ( drůbeží, nebo rybí – pangasius)
200g spařené pohanky
100g čerstvé salátové okurky
100g červené papriky ( žlutá, zelená)
50g pórku
1 cibule
1 kelímek bílého jogurtu (150g)
50g sýra eidam ( max. do 30% tuku)
2 kávové lžičky plnotučné hořčice
slunečnicový olej
sůl, bílý pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené králičí maso, sůl a podusíme doměkka. Mezitím okurku, papriku a pórek nakrájíme nadrobno, přidáme spařenou pohanku, vychladlé králičí maso, jogurt a zlehka zamícháme. Dochutíme solí, hořčicí a bílým pepřem. Porce sypeme strouhaným sýrem.
Tip: místo jogurtu můžeme použít jahelnou majonézu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://plzen.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://plzen.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka