Královský biftek

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

od kuchaře Michala Haase z restaurace Hamrovka Dobřív

Suroviny:

hovězí svíčková
sůl,pepř
2 lžíce tuku
2 dcl vývaru nebo vody
lžička másla
lžička pikantní hořčice
8 plátků anglické slaniny
kousek křenu
solamyl


Postup:

Svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno. Mírně rozmáčkneme, nenaklepáváme, posolíme, opepříme, přidáme solamyl a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opékáme zhruba tři minuty. Potom maso vyjmeme a uložíme na teplo. Orestujeme slaninu, do výpeku nalijeme vývar, přidáme máslo a worchester. Dochutíme ‚na biftek dáme hořčici a plátky slaniny a nastrouhaný křen. Přelijeme šťávou.

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.