Bramboráčky se zelnou míchanicí
podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů
Suroviny:
1kg brambor
sůl, pepř, špetka majoránky
2 - 4 stroužky česneku
1 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
olej na smažení
náplň:
300g vepřového masa
1 cibule
1/2červené papriky
1 lžíce oleje
50g slaniny
300g zelí
sůl, pepř, kmín
cukr a ocet
Postup:
Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle a druhou na hrubém struhadle. Osolíme a slijeme přebytečnou vodu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce, mouku, sůl, pepř. Rozmícháme a tvoříme bramboráčky, které smažíme na oleji.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na kousky. V pánvi na oleji rozškvaříme slaninu na ní opečeme maso, přidáme cibuli a papriku, lehce orestujeme, přidáme zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Podle chuti osladíme a okyselíme. Tuto směs rozdělíme na bramboráčky.
Servírujeme na nahřátém talíři a zdobíme zeleninou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka