Roláda ze tří druhů masa (svatební roláda)
podle Aleny z Chodova
Suroviny na 6 porcí:
800g hovězí kýty nebo roštěné
400g kuřecích řízků
250g mletého masa hovězího i vepřového
sůl a pepř
2 mrkve
1 malá cuketa
100g hrášku
1 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce oleje
Postup:
Řízky nakrájíme na slabé plátky. Kuřecí maso i kýtu naklepeme přes fólii,
osolíme o opepříme. Mrkev oloupeme, cuketu očistíme, obojí nasekáme na malé
kostičky. Mleté maso osolíme a vmícháme do něj mrkev, cuketu, hrášek a
petrželku. Kuřecí řízky položíme na plát hovězího a rozprostřeme navrch
připravenou směs - nádivku.
Maso stočíme do rolády a převážeme nití. V pekáčku na oleji roládu opečeme,
podlijeme vodou, přiklopíme a při 200° C v troubě pečeme do měkka.
Hotovou roládu rozkrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší nebo s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.