Ragú z divočiny

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Rudolfa z Karlových Varů

Suroviny:

1kg masa (odřezky z divočáka, případně hovězí)
2 lžíce oleje (slunečnicový, olivový)
1 lžíce koření divočina
1 cibule
1 mrkev
1/4celeru
15 dkg slaniny
sůl
vývar z 1 kostky masoxu
1 až 1 1/2 dcl červeného vína

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření, nasekanou cibuli, na kostičky pokrájenou mrkev a celer. Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme přes noc v lednici.
Na dno zapékací mísy poskládáme slabé plátky slaniny, na slaninu položíme slabé plátky chleba a na to vrstvu masové směsi. Vrstvy zopakujeme. Nakonec zalijeme 1/4l vývaru z masoxu. Přikryjeme poklicí a dusíme cca 1/2hodiny. Až maso změkne dosolíme, zalijeme vínem, promícháme a ještě chvilku podusíme.

Přílohy: rýže a sklenka červeného vína



autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.