Jemné bramborové knedlíky
Jemná chuť a celkem snadná příprava jsou předností těchto knedlíků. Jsou výtečné a jen stěží najdou konkurenci k pečené huse s jablky, jejíž recept jsme uvedli v této relaci minulý týden.
Suroviny na 6–8 porcí:
750 g ve slupce vařených brambor
100 g bramborového škrobu
120 g hrubé krupice
2 vejce
4 rohlíky
sůl
Postup:
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme. Přidáme k nim bramborový škrob, krupici, vejce, osolíme a propracujeme.
Do těsta nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky a opět propracujeme. Těsto necháme v chladničce hodinu odpočinout.
Po této době z těsta vytvoříme čtyři stejně velké šišky, které lehce obalíme v bramborovém škrobu.
Vaříme v mírně osolené vodě cca 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Celková doba přípravy vá potrvá přibližně 1 hodinu.
Související
-
Pečená husa
V tomto receptu pokračujeme ve svatomartinských receptech. Recept na husu pečenou s jablky je trochu jiný, než jsme zvyklí...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.