Nadívané roládky ze pstružího potoka
podle šéfkuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny na jednu porci:
1 pstruh
2 plátky toustového chleba nebo 1 rohlík
2 dcl smetany
1 dcl bílého vína
150g zeleniny
1 citrón
sůl
olivový olej
bylinky
200g brambor
Postup:
Pečivo rozdrobíme, přilijeme trochu smetany, přidáme nasekané bylinky. Ze pstruha uděláme filety, osolíme, naneseme fáš, stočíme do závitku, spojíme párátkem, nebo svážeme provázkem.
Zeleninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme vodu a bílé víno, Závitky dáme na pařáček a vaříme asi deset minut.
Dochutíme citrónovou šťávou, solí, zjemníme smetanou a rozmixujeme. Uděláme šťouchané brambory a posypeme bylinkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka