Nová hraniční stezka na Kraslicku zpřístupní zapomínané zajímavosti

1. srpen 2006
Tento pořad

Nedaleko Kraslic na Sokolovsku byl dnes slavnostně otevřen turistický hraniční přechod Vysoký kámen - Erlbach. Jedná se o stezku, která je určená především pro pěší turistiku. Tímto otevřením se zpřístupní dosud zapomínané zajímavosti Kraslicka i sousedního Erlbachu a jeho okolí.


Poprvé byla stezka oficiálně otevřena před 126 lety. Začala se používat i brzy po roce 1989. Poprvé se stezka mimořádně otevřela před deseti lety. V této chvíli mohou lidé stezku používat každý den. Je určena hlavně pro pěší nebo jezdce na koni. Vzhledem k náročnému terénu uprostřed lesa ji mohou vyzkoušet i zkušenější cyklisté.

Okolí hraničního přechodu je tak trochu zapomenutou částí krajiny. Představitelé okolních obcí věří, že otevřením stezky by se tento kout mohl oživit a mohlo by sem zavítat daleko více návštěvníků. Zatímco na české straně turisty čeká unikátní vysoký kámen, z něhož je rozhled do širokého okolí, na německé straně zase budují muzeum v přírodě, které dokumentuje život v oblasti v minulosti.
autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio