Obiloviny v naší stravě

30. březen 2022

Jaký je význam obilovin v naší stravě? Které obsahují lepek a které jsou přirozeně bezlepkové? Nakolik se liší obiloviny pěstované dříve a dnes? 

Pozvání do pořadu Co vás zajímá přijal pozvání nutriční terapeut Marek Hanza z Fakultní nemocnice Plzeň.

Hovořili jsme i o bulguru a kuskusu, o bezlepkové stravě a třeba také o tom, jak zdravě nabrat kilogramy.

autor: Soňa Vaicenbacherová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.