Odtajněte zákoutí naší země v letním projektu Cesta okolo Česka a vyhrajte, láká moderátor Pavel Kudrna

4. červenec 2022

Období prázdnin, dovolených a cestování je tady. Přichystali jsme pro vás letní projekt s názvem Cesta okolo Česka. Kam za námi přijet a co můžete vyhrát, přibližuje jeho moderátor Pavel Kudrna.

V červenci a srpnu se se s námi vypravte na Cestu okolo Česka. Letní projekt navazuje na pořad Výlety. Jeho součástí budou všednodenní reportáže ze zajímavých míst a sobotní přímé přenosy, jejichž konkrétní místo budou posluchači odhalovat prostřednictvím indicií. „Každý všední den v 9:45 vám nabídneme příspěvek z jednoho atraktivního místa naší země a také napovíme, z jakého místa budeme v sobotu vysílat. Osobně se na ty přenosy nesmírně těším, budeme se setkávat s posluchači, a to je vždycky krásný,“ říká Pavel Kudrna, který má Českou republiku velmi dobře zmapovanou.

Součástí Cesty okolo Česka bude i posluchačská soutěž, hlavní cenou bude každý týden atraktivní víkendový pobyt.

Cesta okolo Česka přes léto nahradí Výlety

Letní projekt přes prázdniny nahradí populární pořad Výlety, který dostal cenu Ministerstva pro místní rozvoj za přínos v turistice. Ten se na rozhlasové vlny vrátí zase na podzim. „Propagovali jsme všechny kouty České republiky. Vysíláme ho už 25 let. Nabízeli jsme i ta nejtajnější zákoutí,“ líčí moderátor a vedoucí programu Českého rozhlasu Liberec.

Pořad Výlety dokonce zaujal i tehdejšího slovenského ministra zahraničí, který chtěl, aby Český rozhlas podobným způsobem posluchačům představil Slovensko. „To se díky tehdejšímu vedení povedlo, udělali jsme kus užitečné práce a posluchači tak poznali i kousek Slovenska. Sám to tam mám moc rád.“

40 let v rozhlase

Pavel Kudrna klame hlasem a nechce se věřit, že už je v rozhlase 40 let. „Léta jsem se vydával za vysokého štíhlého modrookého blonďáka,“ vtipkuje moderátor, jehož hlas se ukrývá v poněkud odlišném těle.

Jeho první působení bylo v rozhlase v Hradci Králové a Pardubicích. „Letos je to opravdu 40 let, co jsem vstoupil do budovy, tehdy Československého, rozhlasu. Vlastně jinou nabídku jsem ani nedostal, protože se prý tak hrdě hlásím k Českému rozhlasu, že je jasné, že bych nikam jinam nešel. I když za mlada jsem si na pár let odběhl do Československé a České televize.“ Uváděl například Teletrefu.

Také jezdil na společná vystoupení s Františkem Filipovským nebo Milošem Kopeckým. „Já si toho tenkrát ani nevážil. Tenkrát jsem nebral Františka Filipovského jako osobnost, pro mě to byl pán, s kterým jsem jezdil na kšefty. Já nemám jedinou fotografii z té doby, ale byl jsem začínající tele,“ kaje se Pavel Kudrna.

Moderoval také turné Karla Gotta, na kterém mu zničil sako. Jak k tomu došlo? Co prozradil o televizních hlasatelkách, ke kterým se chodil učit mluvit? Nejen o tom, ale také podrobně o projektu Cesta okolo Česka a Výletech si poslechněte v záznamu pořadu.

Spustit audio