Ořecháče

Ořecháče podle receptu Mirky Kuntzmannové

Ideální pečivo, když na poslední chvíli zjistíme, že by bylo třeba ještě něco upéct. Ořecháče jsou rychlé, brzy měkké, bez mouky, nepřeslazené, zdravé a výborné! Navíc, letos se urodilo hodně ořechů a tímto receptem je velmi dobře využijeme. 

Suroviny:

250 g mletých vlašských ořechů

150 g moučkového cukru

2 lžíce meruňkové zavařeniny

1–2 syrové bílky (podle velikosti)

1 lžíce silné kávy

jádra vlašských ořechů na ozdobu

Postup:

Mleté ořechy smícháme s cukrem, zavařeninou, s bílky a kávou. Vypracujeme těsto, které má konzistenci husté kaše.

Lžičkou tvoříme na plech, vyložený pečícím papírem, malé hromádky, které klademe od sebe. Musíme počítat s tím, že pečením nabudou. Každou hrudku ozdobíme kousky vlašských ořechů.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova.

Mírně prochladlé ořecháče sloupneme z pečícího papíru a uložíme do krabice.

Toto pečivo je měkké za 3 dny.

Celková doba přípravy tohoto receptu trvá přiblině 1,5 hodiny.