Osvěžující kuřecí salát. Zkuste kombinaci masa s ovocem

Výborná, jemná chuť kuřete doplněná pikantní, ale neštiplavou chutí pórku a delikátním ovocem. To je pro letní dny velmi vhodná večeře. Může to však být i studený oběd, který v létě plně nahradí klasiku. Velmi dobře se v tomto salátu obejdeme bez majonézy.

Ingredience
  • ½ grilovaného nebo vařeného kuřete
  • 1 velká nebo 2 menší broskve
  • 100 g bílých hroznů bez pecek
  • ½ menšího pórku
  • 100 g husté zakysané smetany
  • 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z poloviny citrónu
  • mletý pepř, sůl

Kuře vykostíme a odstraníme kůži. Maso nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené broskve, překrojené bobule hroznového vína a na tenká kolečka nakrájený očištěný a omytý pórek. V menší misce smícháme smetanu, bílý jogurt, mletý pepř, worcester a citrónovou šťávu. Tuto směs nalijeme na maso s ovocem, promícháme a podle chuti dosolíme. Salát necháme chvilku v chladničce proležet. Podáváme ozdobený listy hlávkového salátu a ovocem. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

Poznámka: broskve můžeme použít i kompotované a lze je nahradit i jiným ovocem, např. ananasem. Což je také vynikající kombinace.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko