Oživujeme zahradní bazény

V zahradním bazénu chceme mít čistou, průzračnou vodu. Martin Zikula, technik z firmy v Plzni na Lochotíně, která bazény staví a opravuje, radí, jak na to.

Je po zmrzlících a proto je nejvyšší čas vysazovat zeleninu. Jak se o ni postarat a jak ji ochránit před chorobami a škůdci? Radí plzeňský zahradník Přemysl Písař.

V létě je nejoblíbenějším sportem grilování. Jaký gril vybrat? Elektrický, plynový nebo na dřevěné uhlí? Jak se o gril starat a jak grilovat se dozvíte od Martina Havlíka, šéfkuchaře Gourmet clubu Bezejmenná a také učitele odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.

Posluchačka chce koupit okálový dům. Nechala si změřit škodliviny, které jsou pod hranicí normy. Vyplatí se taková koupě? Odpovídá Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

Chcete ušetřit náklady za topení a uvažujete o zateplení domu? Jaké materiály vybírat? Kdy je důležitá konzultace s odborníky na zateplování? Připraveny budou rady od Pavla Rydla, odborníka přes zateplovací systémy.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.