Páteční kulturní echo

19. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Hudební festival České hrady.cz zavítá dnes a zítra na vodní hrad Švihov. Dnešní večer organizátoři pojali jako zahajovací karnevalový večírek a každý, kdo přijde v masce, dostane dárek. O muziku se postarají skupiny Mňága a Žďorp, Zrní a MIG 21. Začátek je v 19 hodin.

Jiný západočeský hrad - Kašperk - nabízí romantický příběh pro malé i velké diváky. Odehraje se od 20 hodin přímo na hradním nádvoří a jmenuje se „O obrovi a princezně Elišce". Šermířské představení doprovází podmanivá hudba.

Kam zajít do kina? Třeba do letňáku v Domažlicích na český snímek Ve stínu, ve kterém exceluje Ivan Trojan. Kino Mže v Tachově nabízí muzikál Bídníci a plzeňský lochotínský amfiteátr uvede fantasy Hobit: Neočekávaná cesta

V galerii G4 v Chebu probíhá výstava fotografií Terezy z Davle z cyklu „Česká fotografie".

A pozvání platí také do plzeňské galerie Visio Art na Roudné. Výstava s názevm „Rituální předměty Afriky" je unikátní sbírkou soch, masek a dalších artefaktů vyrobených africkým kmenem Baga na přelomu 19. a 20.století. Díla uctívají lovce, matky s dětmi, zvířata i panovníky s jejich doprovody.

Spustit audio

Více z pořadu