Páteční kulturní echo

6. září 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Komedii Williama Shakespeara "Jak se vám líbí" má dnes na programu Velké divadlo v Plzni. Společnosti u dvora vládnou násilí, intriky a ctižádost. Jedinou možností, jak si zachovat vlastní tvář a najít vnitřní harmonii, je útěk do kouzelného Ardenského lesa. Hra „Jak se vám líbí" je nabídkou jak moudrého pohledu na život, tak hravé jevištní komediálnosti. Radost z bytí z ní můžete čerpat od 19 hodin v plzeňském Velkém divadle.

Oslovit teenagery, ale i jejich rodiče a prarodiče, by mohl americký muzikál "Footloose aneb Tanec není zločin", který na dnešní večer naplánovalo Komorní divadlo v Plzni. Příběh o tanci přináší i výpověď své generace, podobu muzikálu mu dala trojice autorů Pitchford, Bobbie a Snow. V inscenaci režiséra Romana Meluzína se uplatňují především mladí sólisté plzeňského muzikálového souboru včetně řady hostů - v 19 hodin v plzeňském Komorním divadle.

Cyklus "Barokní hudba Plzeňska" zahrnutý do "Tří týdnů baroka" organizovaných společností Plzeň 2015 dnes pokračuje koncertem v Sušici. Skladby Gottfrieda Fingera pro violu da gamba zahraje Petr Wagner. Koncert se uskuteční od 19:30 v sušickém gymnáziu.

Na "Slavné tance a serenády" láká Západočeský symfonický orchestr do Společenského domu Casino v Mariánských Lázních. Vydejte se tam na 19:30.

"Koncert pro Kačku" pořádá v plzeňském kostelíku U Ježíška občanské sdružení Plzeňská zastávka. Toto sdružení poskytuje pomoc lidem, kterým zemřel někdo blízký, dobrovolné vstupné z dnešní akce využije pro svoji činnost. Účinkuje folková skupina Strašlivá podívaná, v kostelíku U Ježíška budete vítáni ve 20 hodin.

Se samostatným pásmem písní přichází plzeňské Antidivadlo a vyhovuje tak přání svých stálých příznivců. Nejen ti jsou dnes zváni do zahrady Měšťanské besedy v Plzni, kde Antidivadlo od 19 hodin vystoupí v rámci "Rozmarného babího léta".

"Ein Klesl Bžundes" - na zábavný pořad Josefa Náhlovského a Josefa Mladého zamiřte do Divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních. Výběr toho nejlepšího, co spolu za 30 let spolupráce vytvořili, tam populární komici uvedou v 19:30.

Kouzlu Paříže dozajista podlehnete na nové výstavě v Domě hudby v Plzni. Své fotografie tam pod názvem "Paříž má láska" prezentuje Jaroslav Hübl - vernisáž proběhne dnes v 18 hodin, výstavu v Domě hudby můžete navštívit do konce října.

Spustit audio

Více z pořadu