Pečárky
recept zaslala Kateřina Čelišová z Plzně
Suroviny:
1 kg brambor
sádlo
6 stroužků česneku
kmín a sůl
Postup:
Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky a poskládáme na plech, který vytřeme sádlem. Brambory posolíme, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě. Občas potíráme vodou či lépe sádlem s rozetřeným česnekem. Když jsou brambory opečené z jedné strany, obrátíme je, znovu potřeme a dopečeme i druhou stranu.
Míra užití česneku záleží na naší chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.