Pečené rybí filé po „ďábělsku“
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
600g rybího filé
sůl
1 lžíce strouhanky
40g oleje
citrón na ozdobu
na nátěrku:
100g zeleného nebo červeného paprikového lusku
2 lžíce oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička oregána
špetka pepře
zelená petrželka
Postup:
Částečně rozmražené filé nakrájíme na porce a osolíme. Do misky nasekáme najemno paprikový lusk, petrželku, přidáme olej, hořčici, oregáno, pepř a dobře promícháme. Směsí potřeme porce filé, vložíme do pekáče na olej, posypeme strouhankou a pečeme v troubě doměkka. Na talíři ozdobíme dílkem citrónu.
Přílohy: brambory, hranolky, chléb, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.