Pečené vepřové plátky v alobalu

Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň
a {text-decoration: none;} #pole {width: 80%; padding: 10px; font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 1.0em; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FFFFFF; text-align: justify; background-color: #FE3A01; border: solid #990000 5px;} #nazev {text-decoration: underline; font-size: 1.2em; letter-spacing: 2pt; color: #FFFF00; margin-bottom: 10px} #recept {color: #FFFF00; padding-top: 5px;} #text {padding-top: 10px; margin-bottom: 10px;} #rubrika {padding-top: 10px; text-decoration: underline; letter-spacing: 2pt; color: #FFFFCC;} #archiv {width: 80%; line-height: 14px; margin-top: 10px; padding: 2px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FF3300; text-align: right; background: url('http://www.rozhlas.cz/plzen/portal/img/sipicky.gif') no-repeat right;} #odkaz {color: #FE3A01; margin: 20px;} #mezera {margin-bottom: 20px; font-size: 0.1em; color: rgb(255,255,255);}
Pečené vepřové plátky v alobalu
recept paní Venduly z Hůrek
Suroviny:

4 vepřové plátky
sůl
bílý pepř
krémžská hořčice
2-3 větší cibule
20dkg na plátky nakrájené anglické slaniny
20dkg nivy
1 čerstvá paprika
olej
alobal
Postup:
Plátky omyjeme, vysušíme, naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Posypeme pokrájenou cibulí, na nudličky nakrájenou paprikou a nahoru položíme plátky nivy.
Alobal nastříháme na čtverce, trochu vymastíme olejem, položíme na něj bložené maso a dobře zabalíme, aby nám během pečení nevytékala šťáva. Dáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Podáváme s vařenými brambory, zeleninovým salátem, okurkou, apod.
.