Pivní sýr pečený v domácím špeku a salát z pečených paprik
podle Romana Kareše - Švejk restaurant U zeleného stromu v Nepomuku
Suroviny na 2 porce:
1pivní sýr
50 g slaniny
větvička čerstvého tymiánu
5 ks paprik (trojkombinace)
1 lžíce olivového oleje (slunečnicový)
citrónová kůra z 1/2 citrónu
sůl, pepř
2 stroužky česneku
Postup:
Celé papriky zprudka opečeme na pánvi (nebo v troubě). Takto upravené papriky zabalíme do igelitového sáčku a necháme 10 minut zapařit. Poté je oloupeme, nakrájíme na proužky, ochutíme česnekem, citrónovou kůrou, tymiánem. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.
Pivní sýr rozpůlíme na dvě kostky, obalíme v anglické slanině a zapečeme v předehřáté troubě při 190° C po dobu 6 minut.
Servírujeme na talíři společně s paprikovým salátem, pečivem a sklenicí piva.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.