Pivovarská bašta

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jarky z Merklína u Přeštic

Suroviny:

80 dkg vepřové kýty
2 cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
1 dcl černého piva ( může být i více)
10 lžic kečupu
pepř, sůl, chilli

Postup:


Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme kečup, chilli dle chuti,sůl, pepř, utřený česnek, nakrájenou cibuli, pórek a podlijeme pivem. Vše dusíme do měkka.

Přílohy: bramboráčky, rýže, chléb

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.