Pizza

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 400 ml vlahé vody
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Suroviny na ozdobu:

  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 1 ½ lžíce oregana
  • 1 ½ lžíce tymiánu
  • 250 g zeleniny (papriky, rajčata)
  • 200 g dušené šunky
  • 250 g mozzarelly
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře

Postup:

Uděláme kvásek, přidáme ho k mouce a ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme 20 minut kynout. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme placky. Potřeme pasírovanými rajčaty, které jsme promíchali s bylinkami, solí a pepřem. Poklademe nakrájenou šunkou, rajčaty, paprikou a mozzarellou. Pečeme 20 – 30 minut při teplotě 180°C.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.