Plavecký areál na Lochotíně prochází velkou změnou, bazén se znovu otevře na podzim

15. srpen 2023 21:50, aktualizováno

Plavecký areál v Plzni na Lochotíně čeká kompletní proměna. Na začátku července ho obsadili stavbaři a prostor okolo vnitřního bazénu se mění k nepoznání.

V červenci začala kompletní rekonstrukce krytého bazénu, která skončí letos na podzim. Práce zatím běží dle předem stanoveného harmonogramu. Teď se pokládá nová dlažba, staví protiskluzové schodiště, vytápěné ochozy a recepce s turnikety. Kompletní obnova čeká také kovovou bazénovou vanu. „Bazén byl postaven v 80. letech minulého století, takže nám teď vylezli na povrch nějací kostlivci. Kovová vana stojí na kovových pilířích, jsou tam kovová napojení. A některá už úplně zrezivěla,“ popsal ředitel Plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora.

Hotovo bude na etapy. Je třeba dodržet určité termíny vůči školám, aby mohla začít plavecká výuka dětí. Dětský bazén se tedy spustí v říjnu, velký bazén pak v listopadu.

Na aktuální modernizaci by nicméně měly časem navázat další. „Máme hotový projekt na přístavbu nového dětského výukového bazénu a do budoucna by zde mohlo vzniknout i malé wellness centrum,“ prozradil Tomáš Kotora.

Aktuálně se lidé na Lochotíně nevykoupou ani ve venkovním bazénu. Slouží totiž jako zázemí pro stavbaře.

autoři: Veronika Krátká , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio