Plzeňská filharmonie se připravuje na novou koncertní sezónu

5. září 2023

Členové Plzeňské filharmonie se po letních prázdninách opět sešli v nahrávacím studiu. I léto ale bylo ve znamení koncertů.

Plzeňská filharmonie se v létě zúčastnila třeba prestižního festivalu Richard Strauss Tage 2023 v Garmisch-Partenkirchenu a zahrála i na Engadin festivalu ve St. Moritz ve Švýcarsku, kde se zároveň stala rezidenčním tělesem. Kromě toho uspořádala ve spolupráci s organizací Post Bellum/Paměť národa úspěšný Koncert pro Zelenou horu, jehož hlavním cílem bylo upozornit na plánovanou renovaci této památky.

Teď už se ale Plzeňská filharmonie plně soustředí na novou koncertní sezónu 2023/2024, zahajovací koncert proběhne 12. října v Měšťanské Besedě v Plzni. V plánu je opět celá řada projektů v různých koncertních řadách, podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách www.plzenskafilharmonie.cz.

Bude Plzeňská filharmonie i v příští koncertní sezóně myslet také na děti a mladé posluchače? A jak přistoupí k roku 2024, který bude Rokem české hudby? Poslechněte si celý rozhovor, naším hostem byla ředitelka Plzeňské filharmonie Lenka Kavalová.

Spustit audio