Podmínky ubytování studentů ZČU se nemění

19. srpen 2008
Tento pořad

Západočeská univerzita v Plzni a Chebu nabízí svým vysokoškolákům v novém akademickém roce stejný počet lůžek jako loni, tedy 3040. Stejná, a to už od roku 2005, zůstává také cena, kterou studenti za ubytování zaplatí. Rostoucí náklady na provoz kolejí a zvýšení cen energií kompenzuje univerzita například pronajímáním svých ubytovacích objektů přes léto jiným zájemcům. Další informace zjišťovala Monika Zettlová.

O způsobu přidělování konkrétních lůžek na kolejích rozhodují jednotlivé fakulty. Každá má vlastní kriteria, většinou zohledňují dobu dojíždění svých studentů do školy, jejich prospěch a ročník studia.

O způsobu přidělování konkrétních lůžek na kolejích si rozhodují fakulty. Každá má vlastní kriteria, přičemž fakulty zpravidla zohledňují dobu dojíždění svých studentů do školy, jejich prospěch i ročník studia. Pro nastupující do prvních ročníků si zpravidla nechávají větší rezervy. Platí, že snáz získají ubytování na kolejích studenti přírodních a technických věd.

Pokoj

Vysokoškolské koleje se v Plzni nacházejí ve třech lokalitách. Studenti bydlí ve výškových budovách v Bolevecké ulici na Lochotíně, na kolejích u Borského parku a ve čtyřech objektech v Borské ulici. Rozšiřovat kapacitu lůžek, budovat nové koleje či plánovat přístavby se ZČU nechystá.

autor: čer
Spustit audio