Pohádky a jídlo. Pro fotbalového vtipálka Pavla Horvátha dva hlavní středobody Vánoc

24. prosinec 2016

Fotbalové vánoce u Horváthů? Bývalý špílmachr se doma do ničeho nehrne, nechce překážet. Jinak se ale jedna z vůdčích osobností plzeňské Viktorie na vánoce těší. Jako magnet působí na Pavla Horvátha především jídlo a pohádky.

„S rodinou se hodně díváme na pohádky. Myslím, že není špatné o svátcích vypnout a odstřihnout se od všech starostí.“ A když říká Pavel Horváth ostřihnout, myslí tím i přípravu na vánoce. Snaží se především nepřekážet. I když, jeden úkol na něm leží rok co rok.

„Celkem dobře sháním stromek. Dokonce ho i přivezu, ale tím moje povinnosti končí. Dál už nedělám nic. Vlastně ještě kvalitně přepínám televizi,“ odpovídá s úsměvem a nadsázkou Pavel Horváth.

Je to klasika - popisuje stručně Pavel Horváth vánoce. Ovšem klasika bez lidových tradic, do takového dobrodružství se prý vyhlášený vtipálek v kabině plzeňské Viktorie nepouští: „Na štědrý den jsem zlaté prase ještě nikdy neviděl. Kapra do Vltavy jsme sice párkrát pouštěli, ale nic nepálíme a olovo taky nelijeme.“

Vánoce jsou hlavně pro děti

Kromě stromečku a přepínání televizní kanálů z pohádky na pohádku musí samozřejmě Pavel Horváth napovídat Ježíškovi, jaké dárky má dětem přinést a pochopitelně mu na ně také něco přispět. „Synovi je teď devět let a na Ježíška stále věří, takže to je hezké. S manželkou máme vždy jedno překvapení a dcera už vyžaduje jen vouchery. Oproti jiným rodinám nic výjimečného. Myslím si, že vánoce jsou hlavně pro děti a já věřím hlavně v kvalitní televizní program a dobré jídlo,“ uzavírá Pavel Horváth.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio