Pohankové řezy plněné mletým masem a zelím
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
Na těsto:
400 g pohankové mouky
140 g másla
3 - 4 lžíce vody
sůl
Náplň:
300 g mletého masa (hovězí+vepřové)
150 g sterilovaného zelí
1 vejce
1 cibule
1 dcl slunečnicového oleje
mletá sladká paprika
pepř, sůl
Postup:
Z mouky, másla, soli a vody vypracujeme těsto a vložíme na 20 minut do chladničky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Po opečení necháme vychladnout. Poté směs dochutíme paprikou, solí,pepřem a nadrobno pokrájeným zelím. Z pohankového těsta vyválíme 2 pláty. Jeden přeneseme na lehce vymazaný plech, rovnoměrně poklademe náplní, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech vidličkou a v předehřáté troubě pečeme při 180°C po dobu 25 minut.
Po upečení krájíme řezy a podáváme teplé i studené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.