Pohankové řezy plněné mletým masem a zelím

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních

Suroviny:


Na těsto:

400 g pohankové mouky
140 g másla
3 - 4 lžíce vody
sůl

Náplň:

300 g mletého masa (hovězí+vepřové)
150 g sterilovaného zelí
1 vejce
1 cibule
1 dcl slunečnicového oleje
mletá sladká paprika
pepř, sůl

Postup:

Z mouky, másla, soli a vody vypracujeme těsto a vložíme na 20 minut do chladničky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Po opečení necháme vychladnout. Poté směs dochutíme paprikou, solí,pepřem a nadrobno pokrájeným zelím. Z pohankového těsta vyválíme 2 pláty. Jeden přeneseme na lehce vymazaný plech, rovnoměrně poklademe náplní, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech vidličkou a v předehřáté troubě pečeme při 180°C po dobu 25 minut.
Po upečení krájíme řezy a podáváme teplé i studené.

autor: šéfkuchař