Pohankový salát s králičím masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních

Suroviny:
150g králičího masa ( drůbeží, nebo rybí – pangasius)
200g spařené pohanky
100g čerstvé salátové okurky
100g červené papriky ( žlutá, zelená)
50g pórku
1 cibule
1 kelímek bílého jogurtu (150g)
50g sýra eidam ( max. do 30% tuku)
2 kávové lžičky plnotučné hořčice
slunečnicový olej
sůl, bílý pepř


Postup:

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené králičí maso, sůl a podusíme doměkka. Mezitím okurku, papriku a pórek nakrájíme nadrobno, přidáme spařenou pohanku, vychladlé králičí maso, jogurt a zlehka zamícháme. Dochutíme solí, hořčicí a bílým pepřem. Porce sypeme strouhaným sýrem.


Tip: místo jogurtu můžeme použít jahelnou majonézu



autor: šéfkuchař