Pololetní vysvědčení jsou rozdána, v Dobříči měly děti den zpestřený zábavnými aktivitami

31. leden 2024 17:48

Na českých školách ve středu 31. ledna žáci dostávali pololetní vysvědčení. Třeba v Dobříči na severním Plzeňsku učitelé dětem tento den ozvláštnili.

Žáci základních a středních škol v Česku 31. ledna dostali pololetní vysvědčení. Velký den je to především pro prvňáky, kteří známky nebo slovní hodnocení dostávají úplně poprvé. Někde se žáci normálně učili a poslední hodinu převzali výpis z vysvědčení.

Konec pololetí v malotřídní základní škole v Dobříči

Třeba v malotřídní základní škole v Dobříči na severním Plzeňsku ovšem dětem tento den udělali výjimečný a zpestřili ho různými hrami. Ve třídě s jedenácti žáky, kde jsou pohromadě prvňáci a druháci, zahájili den hrou s písmenky. Následovalo zhodnocení pololetí a poté už nastala ta slavnostní chvíle – rozdávání vysvědčení. Jak prozradila paní učitelka Šárka Müllerová, všichni prvňáčci si vysloužili samé jedničky, každopádně za velký kus práce, který odvedly v uplynulých měsících, si zaslouží pochvalu všechny děti. V pátek budou mít žáci z dobříčské školy – stejně jako všichni ostatní v celé republice – pololetní prázdniny.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio