Pomerančové palačinky (perla francouzské kuchyně)
podle Petra Spálenky z hotelu Angelo Plzeň
Suroviny pro 4 porce:
2 vejce
100ml mléka
200ml pomerančové šťávy nebo džusu
80g hladké mouky
50g polohrubé mouky
100g másla
3 lžíce pomerančového likéru
5 středně velkých pomerančů (na kůru)
100g cukru krystal nebo třtinového cukru
špetka soli
Postup:
Vejce smícháme s mlékem a šťávou z pomerančů. Přidáme pomerančovou kůru,
kterou jsme přihřáli v másle, poté přidáme cukr, sůl a nakonec hladkou a
polohrubou mouku. Necháme pár desítek minut odpočinout v chladu.
Palačinky pečeme pomalu na rozehřátém másle.
Vylepšení:
Hotové palačinky ještě můžeme krátce prohřát v omáčce, kterou vyrobíme z
karamelu, pomerančové šťávy, kousků pomerančů, pomerančové kůry a
pomerančového likéru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.