Pomerančové palačinky (perla francouzské kuchyně)

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky z hotelu Angelo Plzeň

Suroviny pro 4 porce:


2 vejce
100ml mléka
200ml pomerančové šťávy nebo džusu
80g hladké mouky
50g polohrubé mouky
100g másla
3 lžíce pomerančového likéru
5 středně velkých pomerančů (na kůru)
100g cukru krystal nebo třtinového cukru
špetka soli


Postup:


Vejce smícháme s mlékem a šťávou z pomerančů. Přidáme pomerančovou kůru,
kterou jsme přihřáli v másle, poté přidáme cukr, sůl a nakonec hladkou a
polohrubou mouku. Necháme pár desítek minut odpočinout v chladu.
Palačinky pečeme pomalu na rozehřátém másle.

Vylepšení:

Hotové palačinky ještě můžeme krátce prohřát v omáčce, kterou vyrobíme z
karamelu, pomerančové šťávy, kousků pomerančů, pomerančové kůry a
pomerančového likéru.

autor: šéfkuchař