Pondělní kulturní echo

12. srpen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Na „Kolonádní koncerty" zve ode dneška do středy Karlovarský symfonický orchestr - konají se vždy od 16:30 hodin na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech.

„Samuraj - cesta bojovníka" - to je název přednášky s videoprojekcí, kterou dnes na 18. hodinu připravila Nová Akropolis v Plzni.

Snímek „Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic", který v americko-německé koprodukci natočil režisér Tommy Wirkola, nabízejí „Filmové noci" v amfiteátru v Plzni na Lochotíně. Dětští hrdinové klasické pohádky vyrostli a staly se z nich celebrity - legendární lovci čarodějnic. Jak dopadne jejich boj s magickou přesilou? Dozvíte se v 21:15 hodin v lochotínském amfiteátru.

Hudební komedii Alice Nellis „Revival" můžete ještě tento týden, vždy od pondělí do čtvrtka od 18 hodin, zhlédnout v Kině Beseda v Plzni.

V Malé galerii Nepomuk vystavuje obrazy a kresby plzeňský malíř Josef Černý. Jeho „Toulky českou krajinou" jsou tam k vidění až do konce srpna. Nepomucká Malá galerie má otevřeno každý všední den, tedy i v pondělí, od 9 do 17, o víkendech od 9 do 15 hodin.

Pod názvem „Společné cesty" představují v Galerii U svaté Anny v Plzni svá díla Jindřich Bílek z Klatov a Harald Bäumler z Ambergu. Plzeňská Galerie U svaté Anny je veřejnosti přístupná od pondělí do pátku vždy od 13 do 18 hodin.

Spustit audio

Více z pořadu