Přestavbou byla navýšena kapacita mateřských škol v Líních a v Nezvěsticích na Plzeňsku

2. leden 2013

Líně na Plzeňsku zvýšily kapacitu mateřské školy díky evropským dotacím. Nové prostory vznikly rekonstrukcí půdy nad starou školkou. Dotace z ROPu Jihozápad tvořila skoro 10 milionů korun a obec dala ze svého další dva miliony.

Kapacita školky se rozrostla o celou třetinu na 84 dětí. Díky tomu se podařilo uspokojit všechny současné žadatele o místo ve školce. Ta podle starosty Michala Gottharta zahajuje provoz v novém kabátu už zítra.

„Vznikly tři třídy, dvoje sociální zařízení, nová šatna. Byly zmodernizovány i přízemní plochy, byly nově udělány podlahy, nově byl vydlážděn dvůr, udělaná rampa pro vozíčkáře, v přízemí byla modernizována šatna s bezbariérovým přístupem, natřela se nově fasáda,“ vypočítává starosta.

Kapacitu navýšila také mateřská škola v Nezvěsticích, která otevřela novou třídu pro 24 předškoláků. Obec spolu se školkou vybudovala za téměř 600 tisíc korun novou třídu v areálu základní školy v bývalé malé tělocvičně, která je od školky vzdálená pouhých 50 metrů.

Jak dodává starosta Nezvěstic Lukáš Karkoš, jedná se o dočasné řešení na další dva roky, do budoucna se plánuje přístavba školky:

„Pokud by se nám podařilo sehnat možnosti dotací na přístavbu mateřské školky, tak bychom ten prostor zase uvolnili.“

autoři: kos , mkl
Spustit audio