Přírodní telecí řízek s ananasem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

4 plátky telecího masa ( z kýty)
4 plátky ananasu ( i kompot)
100 g žampiónů
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
mletý bílý pepř, sůl


Postup:

Plátky masa utřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme, osolíme a opepříme. V nádobě rozehřejeme máslo a pomalu na něm opečeme připravené maso. Z každé strany opékáme zhruba 3 – 4 minuty. Opečené měkké maso vyjmeme a uchováme ho v teple. Na tomtéž másle podusíme oloupané na plátky nakrájené žampióny, což trvá zhruba tak 5 minut. Potom je vyjmeme a ve zbylé šťávě prohřejeme plátky ananasu. Také vyjmeme a do šťávy vlijeme smetanu, promícháme, přivedeme k varu. Potom tepelný zdroj vypneme. Na talíře rozdělíme plátky opečeného masa, navršíme na ně podušené žampióny, ozdobíme ananasem a podlijeme omáčkou.

Přílohy: dušená rýže, bramborové hranolky, krokety, vařený brambor

autoři: šéfkuchař , Mirka Kuntzmannová