Pstruzi v alobalu

podle paní Růženy z Příbrami.

Suroviny:

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • 1 lžička kari koření
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • citrónová šťáva
  • kmín
  • 4 lžičky másla

Postup:

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme a okořeníme kari. Do břišní dutiny vložíme na plátky nakrájený česnek a cibuli, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1-2 hod. odležet. Potom pstruhy jednotlivě položíme na díly alobalu potřené máslem, okmínujeme, zabalíme a grilujeme ve vyhřátém grilu cca 20 min. Podáváme s opečenými brambory a zeleninou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.