Pstruzi v alobalu
podle paní Růženy z Příbrami.
Suroviny:
- 4 pstruzi
- sůl
- 1 lžička kari koření
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- citrónová šťáva
- kmín
- 4 lžičky másla
Postup:
Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme a okořeníme kari. Do břišní dutiny vložíme na plátky nakrájený česnek a cibuli, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1-2 hod. odležet. Potom pstruhy jednotlivě položíme na díly alobalu potřené máslem, okmínujeme, zabalíme a grilujeme ve vyhřátém grilu cca 20 min. Podáváme s opečenými brambory a zeleninou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.