Řada omezení komplikuje dopravu v Plzni

8. srpen 2017

Na Klatovské třídě v Plzni se v těchto dnech opravují tramvajové koleje. Pracuje se ale i na jiných místech města a pro řidiče i cestující Městskou hromadnou dopravou to přináší řadu omezení.

Nejnovější omezení je v Plzni na Klatovské třídě v úseku mezi Belánkou a Dobrovského ulicí, kde se mění tramvajové pásy. Staré koleje už jsou na mnoha místech pryč, hlavně v okolí Chodského náměstí, kde je už položený nový asfalt. Všude se pohybují bagry, nákladní auta a vládne tu čilý pracovní ruch.

Rekonstrukci nevíce prožívají řidiči, kteří se musí při průjezdu Klatovskou třídou připravit na řadu komplikací, a to hlavně v úseku mezi Náměstím Míru a Belánkou, protože v obou směrech je průjezdný jen jeden pruh. Na některých místech byly navíc zřízeny provizorní zastávky náhradní autobusové dopravy, což také plynulost dopravy komplikuje. Pro řidiče platí doporučení sledovat dopravní značení, neboť je nutné přejíždět s pruhu do pruhu.

Dopoledne je většinou doprava plynulá a kolony se netvoří. To se ale většinou změní v odpoledních hodinách, kdy se řidiči musejí připravit na zdržení.

Omezení platí nejen pro řidiče, ale i pro cestující MHD

Kvůli rekonstrukci se změnil i provoz tramvají. Linka číslo 4 jezdí jen z Košutky do sadů Pětatřicátníků a zpět. Pokud chtějí lidé pokračovat na Bory, musí přestoupit do náhradních autobusů, které mají označení 4A. Staví na zastávce autobusů v sadech Pětatřicátníků, dále po cestě v úrovni tramvajových zastávek nebo přímo na nich. Práce i omezení na Klatovské třídě by měly skončit v neděli 13. srpna.

Současně s výlukou na Klatovské třídě probíhá rekonstrukce mostu v Mikulášské ulici, která se dotýká nejen tramvají a trolejbusů, ale i automobilové dopravy.

„Dále probíhá rekonstrukce Studentské ulice, což má vliv na odklon linky číslo 30. Pokračuje oprava mostu generála Pattona, kde se to dotýká tramvajových linek č. 1 a 4, které projíždějí jednokolejným provizoriem. Nedávno začala také rekonstrukce Dlouhé ulice na Doubravce, což má vliv na naši trolejbusovou linku č. 15. V druhé polovině srpna nás čeká ještě drobné omezení na Wilsonově mostu, kde se připravuje oprava komunikace,“ řekl dopravně provozní ředitel plzeňských dopravních podniků Jiří Ptáček.

Wilsonův most se zavře pro osobní dopravu v pondělí 14. srpna a práce tam budou trvat do konce měsíce.

autoři: mkl , jik
Spustit audio