Ragú z divočiny

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Rudolfa z Karlových Varů

Suroviny:

1kg masa (odřezky z divočáka, případně hovězí)
2 lžíce oleje (slunečnicový, olivový)
1 lžíce koření divočina
1 cibule
1 mrkev
1/4celeru
15 dkg slaniny
sůl
vývar z 1 kostky masoxu
1 až 1 1/2 dcl červeného vína

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření, nasekanou cibuli, na kostičky pokrájenou mrkev a celer. Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme přes noc v lednici.
Na dno zapékací mísy poskládáme slabé plátky slaniny, na slaninu položíme slabé plátky chleba a na to vrstvu masové směsi. Vrstvy zopakujeme. Nakonec zalijeme 1/4l vývaru z masoxu. Přikryjeme poklicí a dusíme cca 1/2hodiny. Až maso změkne dosolíme, zalijeme vínem, promícháme a ještě chvilku podusíme.

Přílohy: rýže a sklenka červeného vína



autor: posluchač