Recepty, tvoření a rady pro chovatele v Hobby magazínu speciál plně ve vánočním duchu - kopie
Přinášíme návod na výrobu andílka z kukuřičného šustí, štědrodenní recepty ze sbírek Národopisného muzea Plzeňska a od autorky květinových kuchařek a vánoční rady pro chovatele psů. Bylinkářka nabízí bylinky pro dobrou vánoční pohodu a pro dobré trávení. Mykolog hovoří o sváteční lahůdce – lanýžích. Jsme na návštěvě u sběratelky zvonečků na Rokycansku. S vánočním zamyšlením přichází celostní výživová terapeutka Dagmar Chmelířová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.