Roláda ze tří druhů masa (svatební roláda)

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Aleny z Chodova

Suroviny na 6 porcí:


800g hovězí kýty nebo roštěné
400g kuřecích řízků
250g mletého masa hovězího i vepřového
sůl a pepř
2 mrkve
1 malá cuketa
100g hrášku
1 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce oleje


Postup:


Řízky nakrájíme na slabé plátky. Kuřecí maso i kýtu naklepeme přes fólii,
osolíme o opepříme. Mrkev oloupeme, cuketu očistíme, obojí nasekáme na malé
kostičky. Mleté maso osolíme a vmícháme do něj mrkev, cuketu, hrášek a
petrželku. Kuřecí řízky položíme na plát hovězího a rozprostřeme navrch
připravenou směs - nádivku.
Maso stočíme do rolády a převážeme nití. V pekáčku na oleji roládu opečeme,
podlijeme vodou, přiklopíme a při 200° C v troubě pečeme do měkka.

Hotovou roládu rozkrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší nebo s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.