Rychlé a zdravé vánoční cukroví

recept podle paní Anety Benediktové

Suroviny:

3 hrnky ovesných vloček
1,5 hrnku různých semínek (které máme rádi - slunečnicové, dýňové, seznam, nasekané oříšky)
6 lžic ječmenného sadu – sladinky (je zdravější než klasický bílý cukr).

Postup:

Na pánvi lehce opražíme vločky a semínka. Když jsou lehce opražené a příjemně voní, přidáme do nich sladinku a odstavíme. Rychle mícháme, sladinka se uvolní a spojí se semínky a vločkami. Na malý plech na pečení dáme pečící papír. Směs nalijeme na plech a necháme ztuhnout. Pak nakrájíme na malé kostičky.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.