Rychlovka z králičího nebo drůbežího masa

V letní sezóně si často raději vybíráme pokrmy rychlé a nenáročné na přípravu. Nechceme totiž v kuchyni trávit moc času. Králíka a drůbež nemusíme připravovat jen klasicky, je dobré vyzkoušet i jiné recepty.

Ingredience
  • 400 g vykostěného králičího nebo drůbežího masa
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 - 2 lžíce vývaru na podlití
  • Na marinádu: 1 feferonka
  • 1lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 limetka
  • mletý pepř, sůl

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky a oloupanou cibuli na kolečka. U králičího masa doporučujeme zadní běhy nebo hřbet, u drůbežího jsou nejlepší stehenní plátky.

V míse smícháme med, šťávu z jedné limetky, najemno nakrájenou feferonku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Do marinády naložíme nakrájené maso, dobře promícháme a v chladu necháme několik hodin proležet.

V nádobě rozpálíme sádlo a připravené maso s cibulí zprudka osmahneme. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud maso není měkké. To trvá cca 5-7 minut. Podle potřeby můžeme podlít malým množstvím vývaru. Podáváme jako rychlý oběd či večeři.

Vhodnou přílohou jsou malé bramboráčky nebo brambory v různých úpravách.
Poznámka: Maso příliš nepodléváme, šťávu vysmahneme.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko