Rýže se šípky a ořechy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle dietní sestry Jaroslavy Kreuzbergové.

Suroviny:

100 g rýže
miska čerstvých šípků (lépe nepřemrzlých)
30 g ořechových jader
1 lžíce másla
mletá skořice
cukr
med

Postup:

Šípky rozkrojíme, zbavíme vnitřních zrníček, dobře propláchneme. Posekáme na drobné kousky. Posekané šípky smícháme s drobně nasekanými ořechy.

Rýži uvaříme do poloměka, přidáme šípky smíchané s ořechy, máslo a podle potřeby přidáme vodu. Zvolna podusíme cca 10 minut.

Přidáme skořici a cukr (můžeme dát skořicový cukr), přelijeme medem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.