Se stejným kádrem, ale bez trenéra Vrby zahájí fotbalisté Viktorie Plzeň přípravu na jaro

6. leden 2014

Úřadující fotbalový mistr z Plzně dnes zahájí přípravu na jarní část sezóny. První trénink dnes s Viktoriány absolvuje nový trenér Dušan Uhrin mladší. To hráčský kádr zůstal téměř beze změn.

22 hráčů do pole a tři brankáři - to je sestava, se kterou může nový plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší na začátku přípravy počítat.

Chybět bude pouze záložník Martin Pospíšil, který se po několika měsících strávených ve Štruncových sadech vrací do Sigmy Olomouc. Na ostatní hráče čeká v Plzni jedna jistota.

„Určitě to nebudu dělat stejně jako Pavel Vrba, každý má prostě svoje trenérské zkušenosti, každý má svoje trenérské metody, každý je obklopený jinými lidmi. Ale chtěl bych to určitě dělat stejně dobře jako on,“ přeje si nový plzeňský kouč Dušan Uhrin mladší.

Zároveň ale jedním dechem dodává, že žádnou revoluci na západě Čech nechystá. „Viktorka byla úspěšná s tímto systémem a já jsem hrál podobně teď ve Tbilisi a s Temešvárem jsem hrál úplně stejně,“ říká.

Viktoriány čeká během přípravy devět utkání. Tři z nich odehrají na herním soustředění v Turecku, další tři na Kypru.

Kvalitu Západočechů prověří třeba ruský Amkar Perm, litevský Atlantas Klaipeda nebo bulharský celek Levski Sofia.

Ostrý start do jarní části sezóny přijde 20. února v podobě úvodního utkání vyřazovací části Evropské ligy proti ukrajinskému Šachtaru Doněck. Cíl je podle majitele klubu Tomáše Paclíka jasný.

„Aby se tady hrál atraktivní, útočný fotbal, který bude atraktivní hlavně pro naše fanoušky, abychom drželi návštěvnost na vysoké úrovni. Momentálně hrajeme tři mistrovské soutěže a ve všech třech chceme dojít co nejdál. Ale není to tak, že by trenér dostal nějaký konkrétní úkol, který když nesplní, tak se bude něco měnit,“ slibuje fanouškům i novému plzeňskému trenérovi Dušanovi Uhrinovi mladšímu majitel klubu Tomáš Paclík.

autoři: jnm , mad
Spustit audio